Шамот

“Шамот” АД е

базирано в района на Гара Елин Пелин, само на 25 км от град София. Фирмата предлага богат асортимент от различни видове огнеупорни материали за нуждите на металургичната и химическата индустрия.

Предлагана продукция


Обхваща няколко основни групи изделия:

Огнеупорни материали
• шамотни: изделия, мертели, фракции
• други видове: бокситови, бетони, шликерно ляти, киселиноустойчиви
• топлоизолационни: плочи от керамични влакна, шамотни


Изделия за бита
• камини
• грилове и фурни
• съдове за цветя
• тухли за печки
• клинкерни елементи за настилки
Заводът произвежда керамични облицовъчни плочки за стена с размер 10х10 см, 15х15, 20х20,10х20 и 20х25, както и керамични облицовъчни плочки за под с размери 20х20 и 30х30см.

Клинкерните керамични елементи

производство на “Шамот” АД, са подходящи за външни и вътрешни настилки и облицовки. С естествените си топли цветове те чудесно хармонират с околната среда. Комбинират се както помежду си, така и с други видове естествени и изкуствени облицовъчни материали, включително и дърво. Използват се за изграждане на настилки около къщата, за паркове и алеи, за площади, за тротоари, около бензиностанции, в изложбени зали, около плувни басейни и др. Отличават се с висока якост, топли цветове, висока мразоустойчивост и износоустойчивост.
Клинкерните керамични елементи на “Шамот” АД имат 100 години гаранция.
 

Пазари


Огнеупорните материали, производство на “Шамот” АД, се употребяват за изграждане и ремонт на топлинни агрегати в металургията, машиностроенето, енергетиката, стъкларската, керамичната, строителната, химическата и други видове промишлености, основно за вътрешния пазар.

 

Партньори


"Стомана индъстри" АД, "Кумерио Мед" АД, "ТЕЦ Марица-изток–2" ЕАД, "Топливо" АД, "Златна Панега цимент" АД, "Вулкан Димитровград" АД, "Енергоремонт – Гълъбово" АД и др.

 

Контакти


"Шамот" АД
2109  гара Елин Пелин
ул. “Стара планина” № 1

тел.  0725 60 421, 0884 680 374 - търговски отдел
тел.  0725 60 424 - счетоводство
факс: 0725 60 422

fso@shamot.bg