Мебелният завод "Премиер ПЛ" откри шоурум в Плевен

otkrivane na showroom v PlevenКметът на Плевен Найден Зеленогорски и областният управител
Цветко Цветков откриха фирмения магазин на Премиер ПЛ.
Снимка: Горо Попов


На 17 март 2009 г. "Премиер ПЛ", част от групата на "Синергон холдинг", откри официално фирмения си магазин, изграден на площ от 400м2. Шоурумът е разположен на територията на плевенския завод за производство на мебели и интериорни врати. На откриването присъстваха областният управител Цвятко Цветков, кметът на Плевен Найден Зеленогорски и Марин Стоянов, изпълнителен директор на "Синергон холдинг".

"С откриването на фирмения магазин приключва инвестиционната програма по обновяването и модернизирането на завода. За по-малко от две години в завода бяха инвестирани над 5 млн. лв.", заяви Марин Стоянов.

В рамките на програмата е закупена нова техника, отговаряща на всички европейски изисквания и норми. Направена е реконструкция на инфраструктурата и сградния фонд, изградена е лаково-бояджийска камера, отговаряща на всички световни екологични стандарти. Усвоени са качествено нови технологии, позволяващи гъвкавост и модернизация на производството. Благодарение на софтуерната система IMOS, клиентите имат възможност да проектират сами и на място мебелите, които могат да получат само след броени часове. Закупени са и собствени транспортни средства за превоз на стоки, с цел оптимизиране на разходите.

Областният управител и кметът на града изразиха благодарност към инвеститора за това, че запазва и развива мебелното производство в Плевен. Те увериха ръководството на холдинга, че местната власт подкрепя предприемачите и ще работи за откриването на нови възможности и пазари пред тях. "Заводът е със седемдесет годишна история, една от емблемите на града", заяви г-н Цветков.

"Премиер ПЛ" осигурява работа на близо 100 човека. Щастлив съм, че в Плевен продължават да се развиват не само услугите, а и производството", каза кметът Зеленогорски.

Производствените помещения на завода са разположени на площ от 10 дка. След модернизацията, заводът започва да изнася продукция за Франция и да поема обемни поръчки, свързани с изработката на корпусна мебел за хотели и обществени сгради. Клиенти на "Премиер ПЛ" са община Плевен, кметството и областната управа. Ръководството на мебелното предприятие търси партньорство с големите вериги за продажба на интериорни врати и мебели.

ЗА "СИНЕРГОН ХОЛДИНГ"

Към 31.12.2008 г. “Синергон холдинг" е мажоритарен собственик в 27 предприятия и притежава дялови участия в други 3 дружества. Инвестиционният портфейл на холдинга обхваща девет отрасъла, като приоритет имат търговията, туризмът, строителството и химическата промишленост. Основния капитал на дружеството към 31.12.2008 год. е в размер на 18 358 849 лева. Акциите на дружеството се търгуват на Официален пазар на акции Сегмент "A" на Българска фондова борса.