Енерджи-Делта ЕООД с първа копка на нов къмпинг-глемпинг

С официална церемония на 14.06.2024г. в к.к.Белчин бани близо до гр. Самоков, дъщерното дружество на Синергон холдинг АД - Енерджи-Делта ЕООД положи първа копка по изграждане на нов къмпинг-глемпинг комплекс, който ще носи името Поларис. Инвестицията ще надхвърли 4 млн. лв. и се обсъжда въпроса за привличане на външен банков ресурс. Проектът  ще се реализира на площ от 18 404 кв.м. и целта му ще бъде това да е най-големият минерален, екологичен и зелен къмпинг. Идеята за този проект се обмисля и планира в последните 2 години като екипът на Енерджи-Делта ЕООД вярва, че бъдещето на туризма в България е именно в зеления туризъм и затова ще се стреми Глемпинг Поларис да е един от най-зелените и екологично чисти.

Той ще предлага глемпинг услуга т.е. ще съчетава удобствата и комфорта на хотелското обслужване, но сред природата. Предвижда се къмпингът да бъде изграден в рамките на 24 месеца и да работи целогодишно, а след въвеждането му в експлоатация ще бъдат създадени над 30 работни места в региона.

Проектът включва изграждането на двуетажни къщи с РЗП 114 кв.м., основна сграда на площ от 930 кв.м. наречена „съцето на къмпинга”, в която ще има различни зони – зала за хранене, място за приготвяне на храна, зона за игра на закрито и детски кът, мултимедийна зала, СПА зона. Предвижда се да има два басейна – вътрешен и външен, които ще се пречистват по иновативна екологична технология.

Ще се изградят 75 места за разполагане на кемпери и каравани. Всяка една къмпинг единица ще има място за паркиране, вода, ток и зелена площ с размер от 55 кв.м.  до 80 кв.м., което ще представлява своеобразен двор.

Комплексът ще предлага алея с перголи и зони за барбекю, ще има също обособена зона за почистване на караваните и всякакви други удобства, които да покрият нуждите на посетителите до най-малкия детайл.