Гранд Хотел Пловдив

fasada


“Гранд Хотел Пловдив” е петзвезден хотел открит през 1977 г. от френската верига хотели “Новотел” и съгласно споразумение с българското правителство след кратковременна експлоатация от страна на френския партньор преминава в собственост на държавата. През 1997 г. става частна собственост на приватизационен фонд “Петрол фонд”, по-късно преобразуван в “Синергон холдинг” АД. Множеството инвестиции след приватизацията превръщат “Гранд Хотел Пловдив” в модерен бизнесхотел с елегантни архитектурни решения и уникален стил.

Хотелски комплекс

“Гранд Хотел Пловдив” е разположен на северния бряг на река Марица, в близост с Международния панаир, центъра на града и Стария град. Добавена стойност придава спокойният и приветлив квартал с естетични и модерни бизнессгради,

допринасящи за облагородяване на заобикалящата градска среда.
Хотелът предлага триста и тридесет стаи и апартаменти с впечатляващ изглед, оборудвани според съвременните стандарти за удобство, стил и елегантност. На първия етаж е разположено просторно фоайе, в което се помещават ресторанти, кафе-салони, конферентни зали, спортни съоръжения и магазини, предлагащи стоки на известни със своята елегантност и добър вкус търговски марки.
Двата паркинга на хотела осигуряват над двеста и петдесет паркоместа.

Ресторанти

restaurant

cafe

В продължение на пасажа, минаващ по цялата дължина на сградата, са разположени два ресторанта “a la carte”, бална зала, виенски салон, кафетерии и лоби бар. Висококвалифицирани майстори кулинари предлагат интернационална и европейска кухня, съчетана с изискани вина от отбрани селекции на национални и чуждестранни изби.

Конгресни зали

zala

Хотелът разполага с множество зали за срещи и семинари, оборудвани с висококачествена техника и модулни преградни стени, позволяващи разнообразни интериорни конфигурации, съобразени с нуждите на клиентите. Конферентните зали предлагат около хиляда и двеста места, уникална услуга, определяща “Гранд Хотел Пловдив” като най-големия в сраната комплекс от конгресен център и хотел, намиращи се в една и съща сграда.

Спорт

bouling

basein

За удобство на гостите и гражданите на Пловдив дружеството изгради спортен център със закрити басейни за възрастни и деца, фитнесцентър, боулинг зала, Релакс комплекс с тонизиращи програми и терапии, парна баня и сауна.

Пазари

“Гранд Хотел Пловдив” предлага отлични условия за провеждане на бизнессрещи,

конференции, семинари и други форуми от обществен и корпоративен характер. Въведена е серия от допълнителни услуги, които допълват типичното за хотелиерския бранш, съвременно обслужване. Приоритетно място заема развитието на бизнес и конгресния туризъм – услуги, чрез които ще се удовлетворят нуждите на корпоративните клиенти, към които основно е насочена политиката на хотела.

www.grandhotelplovdiv.bg