Топливо

“Топливо” АД е търговско дружество със 70-годишна история. Дългогодишният опит и пазарно присъствие, в успешна комбинация с млад и амбициозен екип от

специалисти, са гарант за успеха на компанията. Добре разработената мрежа от магазини и складове осигурява на компанията сериозно предимство на пазара за строителни и отоплителни материали. Ежегодно печалбата се реинвестира в закупуването на нови обекти и модернизация на съществуващите, разширяване на складовите бази и обновление на транспортния парк.
“Топливо” АД се управлява от съвет на директорите. В компанията работят над 700 човека.

Мисия

  • Да бъдем благонадежден, сигурен, ефективен и отговорен партньор на максимално голям брой клиенти в национален мащаб.
  • Екипът на “Топливо” АД ще отдели необходимото време, за да се запознае с конкретните нужди на всеки клиент, стремейки се да предложи най-подходящите стоки и услуги в сферата на горивата и строителните и отоплителните материали.

Продукти


Строителни материали

“Топливо” АД заема едно от основните места на пазара на строителни материали в страната. Дружеството регулярно разширява асортимента на предлаганите стоки, отчитайки съвременните тенденции в областта на строителството и очакванията на потребителите. Развитата мрежа от складове и магазини, предлагащи широка гама от продукти на конкурентни цени, позволява на дружеството да реализира значителни количества стоки за населението. В стоковата листа на “Топливо” АД влизат над 8000 артикула, групирани в следните категории:
• тухли, керемиди, газобетон, бетонови изделия;
• метали, тръби, арматура за строителството, ламарина, профили;
• формован дървен материал за строителството, дървесни плочи (ОSB и ПДЧ), ламинирани плоскости от ПДЧ, кухненски плотове, шперплат – обикновен и водоустойчив, дограма, фазер MDF и фазер, кухни и мебелировка от ПДЧ по индивидуален проект;
• цимент, гипс, смеси за строителството и лепила, хидро и топлоизолации;
• топлоизолационни системи, системи за сухо строителство;
• инертни и силикатни материали, пясъци, камъни, мрамор, гранит;
• други стоки за обзавеждане на дома

Отоплителни материали


“Топливо” АД е традиционен доставчик на
• въглища внос и местно производство
• брикети
• дърва за огрев за населението

Течни горива

В складовите бази на “Топливо” АД клиентите могат да заредят висококачествен дизел на конкурентни цени.
“Топливо” АД и неговите клонове са желан и надежден доставчик за много обществени предприятия, държавни структури и частни клиенти винаги когато става въпрос за доставки франко обекта на клиента на бензини, дизел и промишлено гориво.

Газ пропан-бутан

Втечненият газ пропан-бутан е уникален по рода си енергоносител. Открит в самото начало на XX век, днес той е предпочитано екологично, многофункционално, лесно достъпно, мобилно и ефективно гориво. Намира широко приложение в домакинството, както и в над 2000 сфери на промишлеността, селското стопанство, ресторантьорството и хотелиерството. Втечненият газ осигурява на своите потребители множество предимства и се утвърждава като горивото на новия век.

Дейността се развива в две основни направления:
• продажби на бутилиран газ в дистрибуторската мрежа на "Топливо" АД;
• продажби на автогаз на газостанции.
България е на първо място в Европа по потребление на пропан-бутан за гориво за моторни превозни средства.

“Топливо” АД е първата компания в България, която представи и пусна на българския пазар бутилка от нов тип – ЛЕКА, композитна бутилка, с тежина само 7 килограма, с приятен дизайн и по-лесна поддръжка. Основно предимство на композитната бутилка е по-ниската цена на зареждания в нея газ пропан-бутан.
Бутилките с пропан-бутан са с търговската марка “Топливо”, имат характерен син цвят за металните и “горещ” оранжев цвят за композитните бутилки. Дружеството гарантира сигурността на бутилките, като осъществява непрекъснат контрол и периодични тестове, както и качеството и количеството на предлагания пропан-бутан, посредством високотехнологично оборудване в заводите за пълнене и защитна термосвиваема капачка с логото на “Топливо газ” ЕООД.

Търговия

Търговската дейност на дружеството се осъществява в над 380 обекта, от които над 250 търговски бази, магазини, газостанции и други в 196 населени места.

Националната мрежа от обекти на “Топливо” АД се ръководи от седем предприятия, всяко със собствено управление, разположени в Благоевград, Бургас, Варна, Плевен,  Русе, София и Стара Загора.
Компанията разполага със собствен автотранспорт, обслужващ доставките и дистрибуцията на почти всички стоки, както и повече от 60 жп цистерни за превоз на LPG.

Партньори


Компанията работи с голям брой производители и доставчици от страната и чужбина: Тондах, Кнауф, Аустротерм, Винебергер, Ксела България - гипсфазер, Баумит, Изопор Каварна - топлоизолации, Кроношпан Бургас - ПДЧ и ЛПДЧ, Тухли – Тера АД, Златна Панега АД, Премиер Пл - дървена дограма, Фазерлес Силистра – фазер.

“Топливо” АД е основен вносител на най-големия европейски производител на санитарна арматура и системи за вграждане GROHE - Германия.

Контакти

"Топливо" АД
1000 София
ул. “Солунска” № 2

тел.  0700 13456, 029333 555
факс: 02988 5578

toplivo@toplivo.bg

www.toplivo.bg